Concert: Muziekkapel van de Luchtmacht en Christophe Elen

Vorig jaar ging ik ook al eens naar het Nieuwjaarsconcert van de Muziekkapel van de Luchtmacht. Het werd toen een gezellige avond met mijn muzikale vriendjes. Dit cultureel jaar werd het concert mee opgenomen in het promoboekje van het Cultuurcentrum in Sint-Truiden. De verkoop ging daardoor ook een heel stuk sneller en het concert was snel uitverkocht.


De Muziekkapel is en blijft een prachtig harmonie-orkest van niveau. Als muzikant speel je dan ook liever uitdagende stukken dan populaire muziekjes. Toch wisten ze die twee perfect te combineren tijdens het Nieuwjaarsconcert. Met Tritsch Tratsch Polka en Granada kozen ze voor vlot in het oor klinkende stukken. Het publiek was hen dankbaar en klapte lustig mee.

Voor hun optreden in Sint-Truiden werkten ze nog eens samen met plaatselijke vedette Christophe Elen. Tenor, maar vooral bekend van zijn operette-achtige optredens of zijn schuine moppen in het Truiens dialect. Een succesvol recept bleek. Op handen gedragen door het publiek, zong Elen de longen uit het lijf. De combinatie van moeilijk en makkelijk viel in de smaak. Niet slecht voor een amateurzanger.

Kortom, het Nieuwjaarsconcert van de Muziekkapel van de Luchtmacht was weer een toppertje van formaat. Ik ga met veel plezier volgend jaar nog eens terug.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s