Gelezen: Handlettering & illustratie in je bullet journal – Anne Jorinde Kuiper

Sinds ik begin dit jaar een bullet journal begon, blijf ik geboeid door het systeem erachter. Ik ben en blijf vooral een functionele bullet journaller (is dat een woord?). Maar meer en meer zie ik in dat het niet zo moeilijk is om er hier en daar wat extra elementen in te steken. En ik leer er graag over bij.

IMG_5033

Auteur: Anne Jorinde Kuiper
Uitgeverij: Van Halewyck

Om de een of andere reden zijn boeken over bullet journal en handlettering telkens ook gewoon pareltjes van boeken. Het zijn leuke, handige boekjes die uitnodigen om te lezen. Het boekje van Anne Jorinde Kuiper is daarop geen uitzondering. Het is echt een supermooi boekje geworden vol goeie en leuke illustraties en praktische toelichtingen.

Op basis van de titel had ik wel totaal andere verwachtingen dan wat het boekje in eerste instantie geeft. Anne Jorinde start met de basis van bullet journaling. Wat is het systeem, hoe zit het in elkaar en hoe kan je er optimaal gebruik van maken? Daarvoor kocht ik in het verleden al eens wat handleidingen en dat had ik bij dit boekje niet meteen opnieuw verwacht. Daardoor bleef er nog weinig ruimte over om diep in te gaan op handlettering en illustratie. En dat is best wel een gemiste kans. Want dat waren net de thema’s waarom ik het boekje zou kopen.

Gelukkig spat het enthousiasme wel van de pagina’s af. Je merkt dat er iemand achterzit die heel gepassioneerd is door wat ze doet. De voorbeelden die ze aanhaalt zijn ook altijd haalbaar en niet een te-ver-van-mijn-bed-show. En dat vind ik wel leuk. Zo blijf je zelf ook gemotiveerd om het eens te proberen ipv ontmoedigd te zijn omdat je die kunstige pareltjes toch nooit zelf op de wereld getoverd krijgt.

Het boek is het perfecte boek voor newbies en beginners. Een eerste kennismaking met bullet journaling, handlettering en illustratietechnieken. Het boek bij uitstek om zelf zin te krijgen om te beginnen. Maar het miste voor mij wat uitwerking in de diepte om er net iets meer van op te kunnen steken. Het had gerust dubbel zo dik mogen zijn om toch wat meer plaats te geven aan diepgang van technieken.

Bedankt Uitgeverij Van Halewyck voor een reviewexemplaar. Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 17,99 euro.

Advertenties

3 gedachtes over “Gelezen: Handlettering & illustratie in je bullet journal – Anne Jorinde Kuiper

  1. Pingback: 2018 in cijfers! | Perfect Imperfect

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s